Domaća torta Garaš

19/02/2021
"Ko je rekao da ne možemo da pripremimo Garaš tortu kod kuće - možemo još kako, posebno kada imamo recept"
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije16
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano610
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Orahe malo sameljemo blenderom, u njih dodajemo 3-4 kašike šećera i nastavljamo da meljemo.

Belanca umutimo mikserom i u njih dodajemo preostali šećer i skrob. Tako umućene dodajemo u orahe i dobro promešamo.

Na 5 parčeta papira ocrtamo krugove prečnika 20 cm. Smesu ravnomerno rasporedimo između i oblikujemo kore koje pečemo u ugrejanoj rerni na 160 stepeni 10 minuta.

Dok su još tople skidamo papir i ostavljamo da se ohladi.

Krem za garaš tortu pripremamo tako što umutimo žumanca sa šećerom u prahu uz pomoć miksera. Posle dodajemo sveže mleko i stavljamo na vatru, neprestano mešamo dok se ne zgusne.

Ostavljamo da se malo ohladi i dodajemo izlomljenu čokoladu da se rastopi, mutimo mikserom. Na kraju dodajemo i mekani maslac i vanilu.

Garaš tortu sastavljamo tako što ređamo kore i krem.

Odozgo prelivamo glazurom, napravljenom od ugrejanog mleka i čokolade.

Ukrašavamo po želji - ja sam ukrasila moju domaću tortu Garaš mlevenim i mrvljenim orasima.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar