Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki rolat»Posna štrudla sa džemom od kajsija

Posna štrudla sa džemom od kajsija

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Posna štrudla sa džemom od kajsija11 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Ukusna študla sa džemom od kajsija, ili već po vašem izboru, kako kaže naša Veca"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • voda - 200 ml
  • brašno - 350 g
  • suvi kvasac - 1 kesica (10 g)
  • šećer - 1 kašika
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - 3 kašike
  • limunova korica - po ukusu
  • Za nadev
  • džem od kajsija - 4 kašike
  • orasi - 100 g
  • Za premazivanje
  • ulje - po potrebi
  • Za posipanje
  • šećer u prahu - po potrebi
  • vanilin šećer - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: U dublju posudu usuti brašno, dodati kvasac, so i izmešati. Zatim uliti mlaku vodu, šećer, vanilin šećer, posoliti, umešati ulje, rendanu limunovu koricu i zamesiti testo. Testo pouljiti sa obe strane, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.Testo premesiti, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da još jednom naraste.

Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijim razviti u oblik pravougaonika.

Premazati džemom, posuti mlevenim orasima i lagano urolati. Staviti u duguljast kalup obložen pek-papirom. Prekriti najlon kesom i ostaviti da odstoji 15 minuta.

Premazati uljem i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta. Po potrebi smanjiti temperaturu kako štrudla ne bi gorela.

Gotovu štrudlu izvaditi iz rerne, premazati je uljem i ostaviti da se prohladi.

Štrudlu, dok je još vruća, posuti mešavinom šećera u prahu i vanilin šećera.

Posnu štrudlu sa džemom od kajsija seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.

Savet: Koristila sam domaći džem od kajsija.Vi možete koristiti bilo koji drugi džem-po sopstvenom izboru. Svakako dobijate veoma ukusnu štrudlu koja je idealna kada poželite da se zasladite u danima posta.

Probajte, prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: