Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebarca u kesi

Svinjska rebarca u kesi

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Svinjska rebarca u kesi
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Sočna iznutra i sa hrskavom koricom spolja, a o aromi nemojte ni da pitate - božanska je, zaista"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 600 - 700 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • crni luk - 1 glavica
  • soja sos - 5 kašika
  • paradajz pire - 1 kašika ili kečap
  • senf - 2 kašike
  • biber - 1 kašičica
  • sleva paprika - 1 kašičica
  • kari - 1 kašičica, u prahu
  • majčina dušica - suva
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite čenove belog luka i naseckajte ih na kriške. Nakon toga ih stavite u posudu, u kojoj ćete pripremati marinadu. U posudu dodajte jednu glavicu crnog luka, nasečenu na rebarca.

Zatim redom dodajte soja sos, paradajz pire, senf, mleveni biber i alevu papriku, kari i majčinu dušicu. Sve sastojke dobro promešajte.

Svinjska rebra operite i osušite. Nakon toga ih nasecite na porcije i posolite. Prelijte ih marinadom i promešajte dobro, da se marinada rasporedi na sva rebra. Posudu poklopite i ostavite u frižideru na dva sata da se rebra aromatiziraju.

Nakon toga, začinjena rebra stavite u kesu za pečenje. Kesu izbušite na nekoliko mesta iglom ili žicom za ražnjić.

Rebra stavite u rernu, prvo na 160 stepeni, jedan sat, a malo pre nego što se rebra ispeku, isecite kesu i sklonite je, a temperaturu povećajte na 180 stepeni. Pecite ih dok ne dobiju lepu tamnu boju.

Svinjska rebarca u kesi su gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: