Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Usoljena riba»Usoljena palamida

Usoljena palamida

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Usoljena palamida
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Neverovatan delikates za poštovaoce, lako ga možete spremiti sami"

Potrebni sastojci

  • palamida - 0.9 kg, sveže, crnomorske
  • morska so - ne mnogo krupna
  • sirće - 2 - 3 supene kašike, vinsko
* merne jedinice

Način pripreme

Palamide se dobro očiste, tako što se seku do repa. Vade se škrge i peru se.

Potope se u blago slani rastvor - na 1 l vode se stavljaju 2 supene kašike morske soli, otprilike sat vremena kako bi izašla krv.

Ponovo se dobro peru. Iznutra i spolja se posipaju morskom solju i ređaju se u odgovarajuću posudu. Odstoje na hladnom 48 sati.

Brišu se od soli, pršću se sirćetom i okače se za repove na hladnom i provetrivom mestu, tako što se njihovi stomaci otvaraju čačkalicama za zube. Čuvajte ih od sunca! Vise 48 sati.

Svaka riba se uvija u papir i ređa se u odgovarajuću posudu. Između uvijenih riba se posipa morska so.

Ostavlja se na hladnom i provetrenom mestu. Nakon 3-4 nedelje usoljena riba je spremna za konzumaciju.

Usoljena palamida se servira sa mladim lukom, maslinama, limunom i belim suvim vinom - na primer šardone ili rizling.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti