Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Palamida u rerni sa krompirom

Palamida u rerni sa krompirom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Palamida u rerni sa krompirom1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
200 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
275 min.
Porcije
4
"Ukusna večera za par minuta, koju ćete jesti sa zadovoljstvom sa svojom porodicom!"

Potrebni sastojci

  • riba - 1 kg, očišćena, palamida
  • luk - 500 g, male glavice, očišćene
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • krompir - 700 g
  • ulje - 100 ml
  • paradajz - 4 - 5 svežih ili 4 - 5 kađike, mleveni pire
  • vino - 1 šolja, belo
  • limun - 1 komad
  • lovorov list - 2 komada
  • so
  • biber - mleveni, po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očistite palamidu od krljušti, unutrašnjosti i crvene ivice po leđima. Natopite je 2-3 sata u smesu od litar vode i 500 ml sirćeta sa malo soli, Nakon toga je isplaknite pod tekućom vodom.

Izdinstajte očišćen luk u zagrejanom ulju, nakon toga dodajte cele ili prepolovljene čenove belog luka, dolijte vino i lovorove listove, malo soli i biber, isečen paradajz na sitno i iseckan peršun.

Stavite palamidu u namazanu posudu za pečenje. Oko nje poređajte oljušten i isečen krompir i prelijte sve sosom. Preko palamide možete da poređate krugove limuna.

Stavite jelo da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 190-200 stepeni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: