Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Crnomorska palamida na roštilju

Crnomorska palamida na roštilju

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Početnik
174
Crnomorska palamida na roštilju1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ugrejte roštilj i ohladite pivo, dolazimo!"

Potrebni sastojci

  • palamida - 2 kg, crnomorska
  • morsla so - da se posoli
  • biber - mleven po ukus
  • ulje - 3 supene kašike
  • soja sos - 1 šolja
  • aleva paprika - 1 supena kašika, slatka
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • sok od limuna - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo ribu i ocedimo je od vode. Osušimo je mekom krpom. Sečemo je na porcije /krugove/, natrljamo ih solju, mlevenim biberom i sokom od limuna.

Komadi ribe treba da odstoje na hladnom 15-20 minuta. Od soja sosa, aleve paprike, ulja i belog luka pravimo smesu u koju potopimo komade ribe na 30 minuta.

Okrećemo komade nekoliko puta. Ocedimo ih od marinade i pečemo na prethodno ugrejanom roštilju.

Serviramo sa salatom u zavisnosti od sezone i pićem po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti