Sočne pileće džigerice sa prazilukom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
553
887
26/02/2021
"Šareno, aromatično i božanstveno ukusno - ne možemo da dočekamo da ih probate i da date svoju ocenu"
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano183
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • paprike - 1 komad, crvena
  • paprika - 1 komad, zelena
  • šargarepa - 1 komad
  • praziluk - 1 komad
  • paradajz - 1 šolja, konzerva
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • biber - 2 prstohvata
  • čubar - 2 prstohvata
  • aleva paprika - 2 prstohvata
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće džigerice isecite na polovine, operite i ostavite da se ocede u cediljki izvesno vreme. Zagrejte 5-6 kašika ulja i ubacite džigerice u tiganju da se zaprže.

Da ne bi prskale, bolje je da se tiganj odmah pokrije debelim papirom, umesto poklopca, pri čemu se ostavlja malo odškrinut. Okrenite džigerice da se isprže sa obe strane kratko.

Ubacite u njih na krupno isečenu jednu crvenu i jednu zelenu papriku, šargarepu isečenu na kocke, jednu šaku krugova praziluka, isečene čekove belog luka i promešajte.

Pospite solju, biberom, sa malo čubra, alevom paprikom i dodajte jednu šolju paradajza iz konzerve.

Ostavite da provri kratko, promešajte i eto, već je gotovo. Malo zelenih pera mladog luka, daju malo više kontrasta i boja u tanjiru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar