Domaći kečap

LenkaLenka
Kuvar
567
337
1k
15
2
02/02/2021
"Nema boljeg od domaćeg, zapamtite"
Priprema60 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno160 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano23
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 12 kg
  • šećer - 600 g
  • so - 200 g
  • gustin - 300 g
  • origano - 10 g
  • konzervans - 5 g
  • sirće - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Operite paradajz, isecite ga na kocke, pa ga sameljite u blenderu ili nekom procesoru za hranu. Sipati samleveni paradajz u lonac i pustiti da se kuva, dok se ne smanji za jednu trećinu.

Dodati 200 g soli, 200 g sirćeta, 600 g šećera, 300 g razmućenog gustina, origano i konzervans. Prokuvati još malo dok se ne počne da se zgušnjava. Vruće sipati u manje teglice. Zatvoriti dobro i okrenuti naopako. Ostaviti tako da se ohladi.

Domaći kečap čuvati na hladnom i mračnom mestu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar