Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Slani rolat»Praznični svinjski rolat sa bogatim nadevom

Praznični svinjski rolat sa bogatim nadevom

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Praznični svinjski rolat sa bogatim nadevom
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Za jedan praznik treba da bude dobror raspoloženja, osmeha i ukusne hrane - za poslednje smo se pobrinuli sa ovim svinjskim rolatom sa bogatim nadevom"

Potrebni sastojci

  • svinjski but - 500 g ili plećka
  • pileći file - 400 g
  • pileće džigerice - 200 g
  • smesa od povrća - 200 g (šargarepa, grašak, kukuruz, boranija, paprike)
  • luk - 1 glavica
  • biber - po ukusu
  • jaja - 4 komada
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjetinu zato što treba da dobijete jednu veliku šniclu. Dobro izlupajte i začinite solju i biberom. Isecite na tanke šnicle pileći file i lepo izlupajte.

Pripremite jedan veliki omlet od jaja, ostavite da se ohladi. Isecite sitno luk i dinstajte u masnoći. Dodajte džigerice, kuvajte nekoliko minuta i na kraju dodajte smesu od povrća. Ostavite nadev da se ohladi.

Na veliku šniclu stavite omlet. Nakon toga poređajte pileće šnicle, a preko njih rasporedite smesu od povrća. Uvijte u rolat i vežite koncem. Slani rolat stavite u pleh, obložen papirom za pečenje.

Namažite masnoćom i u pleh sipajte 100 ml vode. Pokrijte dobro aluminijumskom folijom.

Pecite u ugrejanoj rerni na 190 stepeni 40 minuta.

Skinite foliju i pecite rolat dok ne dobije zlatnu koricu. Servirajte sa kuvanim jajima i salatom po izboru.

Praznični svinjski rolat sa bogatim nadevom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: