Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Meze»Sjajno meze od svinjskih ušiju

Sjajno meze od svinjskih ušiju

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5321533k
Sjajno meze od svinjskih ušiju
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Mi pak računamo na jedno drugačije meze za Božić - svinjske uši i omiljeno piće, to je pogled koji poručujemo za sto"

Potrebni sastojci

  • svinjske uši - 8 komada
  • maslac - 50 g
  • kačkavalj - 50 g
  • biljna mast - 1 supena kašika
  • praziluk - 5 cm, stručak, beli deo
  • ljuta paprika - u ljuspicama
  • aleva paprika - dimljena
  • crni biber
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske uši dobro operemo i očistimo. Za meze koristimo njihovu polovinu koja sadrži hrskavicu.

Ostali deo dodajemo u sastojke za svinjsku pihtiju.

Uši stavljamo u hladnu vodu i kuvamo ih, ali da ne budu u potpunosti gotove. Nakon što se blago ohlade, sečemo ih na zalogaje.

Na 1/2 maslaca i biljnoj masti pržimo veoma sitno iseckan praziluk.

Kada se povrće izdinsta da bude mekano, u njega dodajemo svinjske hrskavične zalogaje.

Začinimo solju, ljutom i slatkom alevom paprikom i crnim biberom.

Meze prebacujemo u tepsiju, i dodajemo još malo maslaca. Posipamo prstohvatom-dva ljute paprike i zapečemo u rerni na 10-15 minuta.

Pre nego što izvadimo svinjsko meze iz rerne, posipamo ga sitno izrendanim kačkavaljem i dopečemo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: