Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Jela pod Sačem»Sač od svinjskih ušiju sa telećim mesom - dva u jedan

Sač od svinjskih ušiju sa telećim mesom - dva u jedan

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k417
Sač od svinjskih ušiju sa telećim mesom - dva u jedan
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 4
24/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
3
"Želeli ste recept za najukusniji sač - imate ga, sada je red da vi častite"

Potrebni sastojci

  • svinjske uši
  • teleće meso
  • soja sos
  • aleva paprika
  • biber
  • lovorov list - 2 komada
  • maslac - 2 kašike
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • sirće - 1/2 šolje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i operemo svinjske uši i stavljamo ih da se kuvaju. Nakon što se ohlade isečemo ih na kocke.

Teleće meso operemo dobro i stavljamo da se kuva zajedno sa lovorovim listom.

Kada su gotove kako uši, tako i meso, pripremamo sač.

Skroz odozdo stavljamo maslac, koji smo prethodno isekli na kocke.

S jedne strabe stavljamo uši, a sa druge - skuvano meso.

Odozgo posipamo alevu papriku, biber i soja sos i na nekoliko mesta se raspoređuju parčići maslaca i zapeku se u rerni na 200 stepeni.

Serviramo sa belim lukom i sirćetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: