Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pihtije»Čorba od svinjskih ušiju

Čorba od svinjskih ušiju

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
170411k55
Čorba od svinjskih ušiju
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 7
13/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Da li znate kako se zove prase koje ne sluša - Čorba od svinjskih ušiju se zove"

Potrebni sastojci

  • svinjske uši - 4 - 5 komada
  • biber - u zrnu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo uši pažljivo. Stavljamo ih u šerpu sa vodom na vatru. Kad provri skidamo penu. Dodajemo nekoliko zrna bibera i so.

Imajte u vidu da će nivo vode smanjiti, zato nemojte preterivati sa solju. Kad se uši skuvaju izvadimo ih iz bujona. Isečemo ih na male komade i vraćamo u bujon. Ostavljamo da provri još jednom.

Po želji možemo napraviri zapršku ili da dodajemo malo pomešanog brašna da se zgusne. Servirajte toplu. Obavezno začini uz nju treba da budu ljuta aleva paprika i izgnječeni beli luk sa sirćetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: