Način pripreme
Jaja mutiti, pa dodavati šećer da se napravi penasta smesa. Kad dobijete penastu smesu, postepeno dodajte brašno i prašak za pecivo, pa nakom toga i kakao. Sve vreme mutite.
Smesu sipati u nauljen i pobrašnjen pleh veličine 40 x 30 centimetara i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Pečenu koru uviti u vlažnu kuhinjsku krpu da izgleda kao rolat i ostaviti da se hladi.
Za to vreme jaja, šećer i vanilin šećer penasto mutiti na pari uz stalno mešanje, pa na kraju dodati čokoladu koju ste predhodno izlomili i mešati dok se sva čokolada ne rastopi.
Kad se krem ohladi dodati umućeni maslac, dobro izmešati i dodati bademe.
Banane oljuštite od kore pa ih premažite limunovim sokom.
Koru odmotati, premazati je kremom i uz jednu ivicu poslagati dva reda banana. Koru uviti u rolat.
Umutite šlag, pa premažite rolat. Stavite u frižider da se malo stegne.