Pizza mađarica

LenkaLenka
Kuvar
439
80
1k
10
2
06/02/2021
"Ako volite pikantno, ovo je pica za vas"
Priprema60 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano23
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • kisela voda - 1 šoljica
  • mlaka voda - 1 šoljica
  • ulje - 1 šoljica
  • brašno - 600 g
  • kvasac - 1 kom
  • so - 1 s.k
  • ljuta kobasica - 100 g, ili kulen
  • trapist - 150 g
  • šunka - 100 g
  • paradajz pelat - 200 g
  • origano
* merne jedinice

Način pripreme

Za početak u posudu staviti polovinu brašna, pa dodajte izmrvljen kvasac, so, kiselu i mlaku vodu i ulje. Sve dobro promešajte drvenom kašikom.Nastavite da mešate lagano dodavajući drugu polovinu brašna.

Krenite da mešate testo rukama. Što duže mesite, to će vam rupičastije testo biti. Ostaviti da odstoji pola sata.

Ova smesa meni je za 4 tepsije u malom šporetu. Ovo je jedna tepsija, a za ostale tri ću napisati u narednim receptima. Nauljite i pobrašnite tepsiju.

Na sto stavite brašna, pa testo razvucite oklagijom. Stavite na tepsiju, premazati paradajz pelatom, posuti origanom, stavite listove šunke, narendani sir, pa ljutu kobasicu.

Peći na 250 stepeni 15 min.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar