Način pripreme
Počnite s pripremanjem Bešamel sosa. U maloj šerpi na tihoj vatri rastopite maslac i dodajte brašno, zapržite oko 2-3 minuta.
Dodajte hladno sveže mleko uz neprestano mešanje. Pojačajte vatru i mešajte dok se smesa ne zgusne, posolite i dodajte začine.
Ulijte pavlaku u sos i nakon što provri sklonite sa vatre gotov Bešamel.
U drugu posudu stavite pileći file u posoljenu vodu i kuvajte oko 5 minuta, izvadite meso i ostavite da se ohladi. Isecite ohlađeno meso na male kocke, a pečurke na sitno.
U tiganju zapržite pečurke u malo ulja, dodajte isečeno meso i pavlaku. Ostavite da krčka na slaboj vatri oko 5 minuta, posolite.
Namažite dno i zidove odgovarajuće posude za pečenje lazanje. Rasporedite 4 kašike sosa i poređajte 3 kore preko njega. Ponovo stavite sos, zatim polovinu smese od mesa.
Posle pospite narendanim kačkavaljem. Poređajte ponovo 3 kore, sledi sos i druga polovina smese od mesa. Poređajte poslednje tri kore i završite preostalim sosom odozgo.
Pospite ostatkom narendanog kačkavalja. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.