Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Tri vrste bele ribe sa grilovanim povrćem

Tri vrste bele ribe sa grilovanim povrćem

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Tri vrste bele ribe sa grilovanim povrćem3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Još samo da izaberete odgovarajuće vino, i večera je gotova"

Potrebni sastojci

  • bela riba - 3 kom. ( koju god želite)
  • beli luk - 2 čena
  • maslac - 3 s.k
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • med - 1 k.k
  • limunova korica - 1 kom
  • himalajska so - 1 k.k
  • peršun - 2 k.k
  • majčina dušica - 1/2 k.k
  • crni biber - prstohvat
  • tikvica - 1 kom.
  • patlidžan - 1 kom.
  • paprika - 1 kom.
  • rukola - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu očistiti i oprati. Naseckati beli luk, majčinu dušicu, peršun.

Dodati u posudu iseckane začine, dodati med, limunovu koricu, so i maslac i promešajte.

Sa unutrašnje i spoljašnje strane namazati marinadu i stavite na pleh. Ostatak marinade preliti preko ribe, i na svaku ribu stavite komadić maslaca.

Povrće očistiti i iseći na kolutove i izgrilovati na gril tiganju.

Ribu peći u rerni na 180 stepeni 30 min. Servirati sa rukolom i grilovanim povrćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: