Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Sočivo iz rerne sa povrćem

Sočivo iz rerne sa povrćem

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4215
Sočivo iz rerne sa povrćem
Fotografije: Lenka
1 / 3
09/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Probajte, pa podelite utiske sa nama"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 500 g
  • crni luk - 2 kom.
  • beli luk - 3 čena
  • šargarepa - 5 kom.
  • brašno - 1 s.k.
  • ulje - 2 s.k.
  • so
  • biber
  • pršuta - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo stavite u vodu da odstoji preko noći. Procedite i stavite u novu vodu da se kuva oko 50- 60 minuta.

Oba luka prodinstajte na tiganju dok ne omekšaju.

Šargarepu očistiti, i iseći na kolutove, pa obariti pola sata.

U tiganj sa lukom dodajte brašno, promešajte, pa dodajte malo vode od šargarepe, posloite i pobiberite.

U vatrostalnu posudu prvo redajte sočivo, pa šargarepu, pa sočivo i tako dok imate materijala.

Zalijte lukom i sosom iz šerpe.

Isecite pršutu na velike komade, pa pobacajte preko preliva. Peći na 200 stepeni 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: