Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Đuveč»Gravče na tavče sa slaninom

Gravče na tavče sa slaninom

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
14925523
Gravče na tavče sa slaninom
Fotografije: Todorinka Bernardova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
3
"Gravče na tavče sa slaninom - jelo kojim treba da udostojite porodicu bar jednom"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 1 šolja, beo, šaren - po izboru
  • luk - 1 komad
  • šaragrepa - 1 komad
  • suve paprike - 2 - 3 komada
  • paradajz pire - 1 kašika
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • so
  • aleva paprika
  • nana
  • slanina - 150 - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj se natopi u hladnoj vodi uveče tokom jedne noći. Ujutru se sipa nova voda u stavlja se u šerpu. Kuva se dok pasulj ne omekša.

Nakon što je pasulj već skuvan u tiganju se zagreva ulje i zaprže se luk, šargarepa, suve paprike. Dodaju se začini - aleva paprika i nana.

Zaprška se sipa u šerpu u pasulj. Meša se i ocedi se od vode.

Sipa se u glinenu posudu i odozgo se poređaju parčići slanina ili drugo meso, kobasica po želji.

Đuvečara se stavlja u hladnu rernu. Uključuje se na 220 stepeni i zapeče se.

Gravče na tavče je mnogo ukusno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: