Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Super ukusan makedonski tavče gravče

Super ukusan makedonski tavče gravče

Vesela SHVesela SH
Šegrt
2261268
Super ukusan makedonski tavče gravče
Fotografije: Vesela SH
1 / 3
02/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Seoske gozbe su jedinstvo ukusa i mirisa, koje teško možete naći u prefinjenim i savremenim jelima, zato nemojte da ih zanemarujete"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 300 g
  • luk - 2 glavice
  • paprika - 1 komad, suva, crvena
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • paradajz - oko 2 - 3 supene kašike iz konzerve
  • ulje - 3 supene kašike
  • masalc - 50 g
  • nana - 1 supena kašika
  • beli luk - 2 čena
  • suve ljute paprike - po 1 na porciju
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite pasulj prethodnog dana, prospite vodu, sipajte u šerpu novu vodu i stavite pasulj da vri oko 15-20 minuta, nakon toga prospite vodu i sipajte novu.

Kad provri voda dodajte 1 supenu kašiku ulja, sitno iseckanu glavixu luka i crvenu slatku papriku, ostavite pasulj da se kuva dok ne bude gotov.

Nakon što se pasulj skuva, procedite ga i odmerite 1 i po šolju vode.

U dubokom tiganju ugrejte 2 supene kašike ulja i 50 g maslaca, dodajte i porpžite sitno iseckan luk, beli luk, crvenu papriku, so.

Nakon što povrće omekša, dodajte 1 supenu kašiku brašna i pržite kratko paradaz, pasulj, crvenu papriku i mešajte, sipajte umerneo vodu i ostavite u tiganju dok se ne pomešaju ukusi i dok se tečnost ne smanji, ne previše - treba da ostane malo sosa da se paslj ne isuši prilikom pečenja.

Skinite jelo sa vatre i dodajte biber i nanu, promešajte i probajte.

Prebacite pasulj u glinene posude, na svkau stavite po jednu suvu i ljutu papriku.

Pecite oko 25-30 minuta na 200 stepeni.

Po želji možete dodati i zapeći jelo sa kobasicom ili drugim mesom, prethodno skuvanim.

Super ukusno makedonsko tavče gravče je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: