Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileće grudi u parmezanu i pikantni umak od paradajza

Pileće grudi u parmezanu i pikantni umak od paradajza

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Pileće grudi u parmezanu i pikantni umak od paradajza
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Ako niste znali kako se priprema savršeno belo pileće meso, pročitajte ovaj recept"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • parmezan - 1/4 šolje, nariban
  • domaće prezle - 2 kašike
  • majčina dušica - 1/4 kašičice
  • bosiljak - sušeni
  • origano - sušeni
  • aleva paprika - 1/8 kašičice
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • crni biber - 1/4 kašičice, sveže mleveni
  • za umak
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • beli luk - 2 - 3 čena, sitno isečen
  • pelat - 1 manja konzerva
  • šećer - 1 kašičica
  • vinskog sirće - 2 kašičice
  • ljuta papričica - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu uključiti na 180°C.

U dubljem tanjiru pomešati parmezan, prezle, majčinu dušicu, origano, bosiljak, peršun, alevu papriku, beli luk u prahu, sveže mleveni crni biber, narendanu kokošiju kocku za supu.

Pileće grudi iseći na šnicle i svaku uvaljati u pripremljenu mešavinu začina pa poređati na pleh obložen papirom za pečenje i poprskati maslinovim uljem.

Peći oko 20-25 minuta u zagrejanoj rerni.

Za umak na maslinovom ulju, propržiti beli luk i čim zamiriše dodati iseckani pelat sa sokom, posoliti, dodati šećer i vinsko sirće i kuvati do željene gustine.

Kada je meso pečeno, preliti ga umakom, posuti rendanim sirom po izboru i vratiti u rernu da se sir samo otopi.

Servirati na prepečenom hlebu uz prilog ili salatu po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: