Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Fileti oslića i umak od paradajza

Fileti oslića i umak od paradajza

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272367598174
Fileti oslića i umak od paradajza
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
30/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ukusno posno jelo - probajte, pa podelite recept prijateljima"

Potrebni sastojci

  • riblji fileti - 1 kg
  • pelat - 1 konzerva
  • luk - 2 veće glavice
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • smeđi šećer - prstohvat
  • bosiljak
  • morska so - krupna
  • maslinovo ulje
  • biber - sveže mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno naseckati, a beli luk protisnuti. Pelat usitniti. Bosiljak sitno naseći.

Filete ribe osušiti papirnim ubrusima. posuti ih krupnom morskom solju i sveže mlevenim biberom i ostaviti sa strane.

Rernu zagrejati na 180°C.

Na zagrejanom ulju propržiti luk da zastakli, dodati beli luk, a kada zamiriši umešati nasečeni pelat, so, šećer i bosiljak.

Uz povremeno mešanje, dinstati do željene gustine umaka.

Ribu rasporediti po plehu, preliti salsom i peći oko 25 minuta u zagrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: