Umak od paradajza i krem sira

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70363
04/06/2019
"Ne čudite se, što vas komšije zovu i dolaze u goste odmah pošto ste napravili prepečene kriške, nanjušili su šta kuvate "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano46
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite paradajz, prepolovite ga i izvadite semeni deo pažljivo. Tvrdi deo isecite na sitne kocke. Ostavite ih da se ocede nekoliko minuta.

Pasirajte kiselo mleko, krem sir, dolivajući postepeno maslinovo ulje. Njegova količina može da bude i veća nego što je naznačeno.

Promešajte mlečnu smesu sa paradajzom, isečen bosiljak, origano, so i beli biber po ukusu. Rasporedite smesu u dva tanjira i po sredini pospite sitno isečenim sušenim paradajzom.

Napravite ukras po želji i servirajte.

Napomena: Ovaj umak možete da napravite sa dodatkom kuvanih jaja i/ili pečene paprike.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar