Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Umak»Umak od paradajza i krem sira

Umak od paradajza i krem sira

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Umak od paradajza i krem sira1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Ne čudite se, što vas komšije zovu i dolaze u goste odmah pošto ste napravili prepečene kriške, nanjušili su šta kuvate"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 srednja, zrela
  • sušeni paradajz - 4 komad
  • krem sir - 2 pakovanja (250 g)
  • bosiljak - 2 kašike, isečen svež
  • origano - sušen ili svež, po ukusu
  • maslinovo ulje - oko 60 ml ili više
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • so
  • beli biber - mleveni, po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite paradajz, prepolovite ga i izvadite semeni deo pažljivo. Tvrdi deo isecite na sitne kocke. Ostavite ih da se ocede nekoliko minuta.

Pasirajte kiselo mleko, krem sir, dolivajući postepeno maslinovo ulje. Njegova količina može da bude i veća nego što je naznačeno.

Promešajte mlečnu smesu sa paradajzom, isečen bosiljak, origano, so i beli biber po ukusu. Rasporedite smesu u dva tanjira i po sredini pospite sitno isečenim sušenim paradajzom.

Napravite ukras po želji i servirajte.

Napomena: Ovaj umak možete da napravite sa dodatkom kuvanih jaja i/ili pečene paprike.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: