Pikantni umak od bundeve

08/08/2017
"Jedan pikantan umak, koji će vas naterati da poližete prste i to bukvalno!"
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano981
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - 400 g, oljuštena
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • ljuta aleva paprika - na vrh noža
  • ljute paprike - 1 komad
  • so - 2 prstohvata
  • biber - 1/4 mleven
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva se skuva dok ne omekša i pasira. Šargarepa se skuva, oljušti i pasra, nakon toga se dodaje u bundevu. Lk e sitno isecka. Beli luk se izgnječi.

Luk i bel luk se prže u maslinovom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Dodaju se u bundevu i šargarepu. Dodaje se so, biber, ljuta aleva paprika i ponovo se sve pasira.

Ljuta paprika se sitno isecka, semenke i drška se skidaju i komadići ljute paprike se dodaju u umak. Hladi se 20 minuta u frižideru i servira uz načos ili čips.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar