Način pripreme
U toplom mleku i vodi razmutiti kvasac, malo brašna i šećer. Ostaviti desetak minuta da se kvasc digne.
U posudi za mešenje, pomešati brašno, so, jedno jaje i deo masti. Naliti tečnošću sa kvascem i zamesiti mekano testo, u početku kašikom ili varjačom, potom rukama. Ostaviti umešeno testo pokriveno da se udvostruči, oko 30 min.
Podeliti testo na tri jednaka dela, svaki deo blago razvući, premazati mašću, osim poslednjeg, i ređati jedno preko drugog. Kada je sve poređano, još jednom razvući na debljinu 2-3 mm i premazati mašću.
Podeliti na 12 trouglova i urolati u oblik kiflice. Poređati u pleh pokriven papirom za pečenje ostaviti pokriveno dok se rerna greje na 200°C, oko 10-15 minuta.
Pre pečenja premazati razmućenim jajetom i posuti kimom, susamom ili krupnom solju, po želji. Pečenje bi trebalo da traje oko 20 min.