Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Sladak hleb»Hleb sa suvim grožđem i orasima

Hleb sa suvim grožđem i orasima

Ivana MirkovićIvana Mirković
Šegrt
40641121
Hleb sa suvim grožđem i orasima
Fotografije: Ivana Mirković
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Hleb sa suvim grožđem i orasima - sladak i mekan, prosto se topi u ustima"

Potrebni sastojci

  • toplo mleko - 1 šolja
  • instant kvasac - 1 kom.
  • šećer - 1/4 šolja
  • maslac - 50 g
  • jaje - 1 kom.
  • so - 1 k.k.
  • brašno - 3, 5 šolja
  • suvo grožđe - 1/4 šolja, namočeno u vodu
  • orah - 1/2 šolja, iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Sipati toplo mleko, kvasac, šećer, maslac, jaje, so i brašno i promešati žicom. Mesiti testo od 3-5 minuta rukom. Ostaviti da ostoji 15 minuta. Mesiti rukom 5 minuta. Ostaviti da odstoji 30 minuta.

Testo razvući oklagijom, posuti suvo grožđe i iseckane orahe.

Srolajte u rolnu i oblikujte u hleb. Ostaviti da odstoji 30 minuta.

Staviti na kalup testo i premazati uljem i sačekati da odstoji 30 minuta.

Hleb sa suvim grožđem i orasima peći 25 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: