Hleb sa bundevom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4215
Hleb sa bundevom
Fotografije: Lenka
2 / 3
17/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Mekan i izdašan hleb sa bundevom - recept koji morate probati"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 20 g
  • topla voda - 100 ml
  • šećer - 1 k.k.
  • pasirana bundeva - 300 g
  • brašno - 400 g
  • ovseno brašno - 100 g
  • so - 1 k.k.
  • ovsene pahuljice - 100 g
  • bundevine semenke - 2 s.k.
  • laneno seme - 1 s.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac, vodu, šećer sjediniti i sačekati da kvasac nabubri.

U posudu stavite toplu vodu, brašno, ovseno brašno, ovsene pahuljice, pasiranu bundevu pa zamesite testo. Testu dodajte semenke, pa premesite testo. Testu će trebati da naraste oko 1h.

Staviti testo u kalup i peći na 200 stepeni 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: