Način pripreme
Ražani hlepčić sa ovsenim brašnom koji će promeniti vašu predstavu o domaćem hlebu.
Ovseno brašno se umuti veoma dobro sa ražanim brašnom dok se ne dobije homogena smesa.
Dodaje se so i meša se veoma dobro.
Med se dodaje u mlaku vodu i meša se dok se potpuno ne rastvori.
U vodu se dodaje maslinovo ulje.
Meša se veoma dobro.
Jaja se mute u penu i dodaju se u vodu.
Meša se veoma dobro.
U brašnu se pravi udubljenje.
Voda se dodaje postepeno u brašnu uz kontinuirano mešanje.
Zamesi se srednje meko testo za ražani hleb.
Prvo se meša drvenom varjačom, nakon toga rukama.
Testo se ostavlja da odstoji 30 minuta, nakon čega se stavlja u prethodno maslinovim uljem namazanu i brašnom posutu posudu za pečenje.
Pečemo korisni hlepčić 60 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.