Hleb sa sodom i semenima bundeve i suncokreta

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
1
1
11/05/2017
"Zar ne znate - uvek će biti u modi da se hranite i ukusno, i zdravo "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano643
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 2 šolje po izboru (u ovom slučaju raženo, integralno pšenično, laneno i belo)
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • med - 1 kašičica ili muskovadoa (svetlosmeđi šećer od šećerne trske)
  • so
  • maslac - 30 - 40 g
  • seme suncokreta - i seme bundeve po želji
  • za'atar začin - 1 - 2 prstohvata
  • sveže mleko - oko 1.5 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi sjedniti brašno, sodu, med i so. Dodati maslac u smesu, semenke i za'atar začin.

Sipati sveže mleko (u zavisnosti od brašna možda ćete morati da stavite više ili manje mleka) i promešati drvenom kašikom.

Sa još malo brašna oblikovati testo u lopticu i pritisnuti blago, tako da dobije pljosnati oblik.

Nožem napraviti krst od jednog kraja do drugog, i rezati skoro do dna hleba, tako da dobijete 4 parčeta koja nisu podeljena do kraja.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni sa ventilatorom oko 35 minuta.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar