Način pripreme
Prosejte brašno sa polovinom kašičice amonijak sode i prstohvatom soli. Dodajte med, šećer, jaje, cimet i ulje. Zamesite testo. Na nabrašnjenoj radnoj površini razvijte testo za medene božićne kolače u list denljine 3-4 mm.
Od njega isecite figure božićnih oblika. Poređajte kolače sa cimetom u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje i pecite 7-8 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Ohladite ispečene kolače za Božić na rešetki. Žičanom mutilicom mutite jedno belance sa dve kapljice soka od limuna i počnite da sipate prosejan šećer u prahu dok mešate energično dok ne dobijete gustu homogenu smesu.
Sa njom nacrtajte šare preko medenjaka i ukrasite slatkim perlama ili po vašem ukusu.
Nek vam je slatko uz božićne kolače sa medom i cimetom!