Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Kolači od bundeve sa medom i cimetom

Kolači od bundeve sa medom i cimetom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Kolači od bundeve sa medom i cimetom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
18
"Bundeva i cimet - koja je bolja kombinacija za jedan svež keks"

Potrebni sastojci

  • brašno - 125 g
  • bundeva - 150 g (oljuštena)
  • ovsene pahuljice - 110 g (filetirane)
  • kora pomorandže - od 1/2 pomorandže (bez belih delova)
  • med - 100 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • jaje - 1 komad
  • ulje - 25 g
  • cimet - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo sameljite u blenderu kriške bundeve zajedno sa koricama pomorandže.

Dodajte u njih med, cimet, ulje i jaje. Promešajte dobro dok se ne dobije homogena smesa.

Sipajte u nju brašno sa praškom za pecivo i oko 95 grama ovsenih pahuljica.

Dobijena smesa se meša veoma dobro. Namažite ruke i oblikujte loptice. Spljeskajte ih blago i poređajte u posudu za pečenje sa papirom za pečenje. Ostavljajte rastojanje između kolača.

U slučaju da vam je teško da ih oblikujete rukama možete da zagrebete i oblikujte kolače pomoću kašike.

Pospite oblikovane kolače preostalom količinom filetiranih ovsenih pahuljica.

Zagrejte rernu na 170 stepeni i pecite kolač oko 20-25 minuta.

Sačekajte nekoliko minuta, jer su u početku veoma krhki.

Nakon toga možete da ih izvadite na rešetku, da se ravnomerno ohlade.

Kolači od bundeve sa medom i cimetom su mnogo meki i ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: