Način pripreme
Prvo sameljite u blenderu kriške bundeve zajedno sa koricama pomorandže.
Dodajte u njih med, cimet, ulje i jaje. Promešajte dobro dok se ne dobije homogena smesa.
Sipajte u nju brašno sa praškom za pecivo i oko 95 grama ovsenih pahuljica.
Dobijena smesa se meša veoma dobro. Namažite ruke i oblikujte loptice. Spljeskajte ih blago i poređajte u posudu za pečenje sa papirom za pečenje. Ostavljajte rastojanje između kolača.
U slučaju da vam je teško da ih oblikujete rukama možete da zagrebete i oblikujte kolače pomoću kašike.
Pospite oblikovane kolače preostalom količinom filetiranih ovsenih pahuljica.
Zagrejte rernu na 170 stepeni i pecite kolač oko 20-25 minuta.
Sačekajte nekoliko minuta, jer su u početku veoma krhki.
Nakon toga možete da ih izvadite na rešetku, da se ravnomerno ohlade.
Kolači od bundeve sa medom i cimetom su mnogo meki i ukusni.