Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Torta od spanaća sa maskarponeom i jagodama

Torta od spanaća sa maskarponeom i jagodama

Torta od spanaća sa maskarponeom i jagodama
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
12
"Samo zmišljamo ukus torte sa maskarponeom i jagodama - jedinstvena je"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 4 komada
  • spanać - 200 g, svež
  • brašno - 2 šolje
  • šećer - 2 šolje
  • ulje - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 2 komada
  • za krem
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • maskarpone - 250 g
  • kisela pavlaka - 1 kutija
  • šećer u prahu - 4 supene kašike
  • jagode - 500 g, sveže
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi razbijte jaja. Dodajte šećer i vanilu. Mutite mikserom dok ne dobijete mekan krem.

U drugoj posudi pasirajte spanać sa uljem dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte u jaja.

Nastavite da mutite mikserom, dodajte u malim količinama brašno (pomešano sa praškom za pecivo).

Stavite papir za pečenje u pleh, sa dnom koje se skida.

Prebacite smesu unutra. Pecite koru od spanaća za tortu u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni, proverite čačkalicom za zube. Izvadite i ostavite se ohladi.

Umutite pavlaku sa vanilom i 2 supene kašike šećera u prahu.

U drugoj posudi umutite maskarpone, kiselu pavlaku i preostali šećer. Pomešajte dve smese uz pomoć silikonske spatule.

Isecite koru na 3 jednaka dela. Sastavite tortu sa maskarponeom, ređajte koru, krem, isečene jagode.

Završite kremom i ukrasite tortu od spanaća po ukusu.

Ostavite tortu od spanaća sa maskarponeom i jagodama u frižideru na nekoliko sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: