Način pripreme
U posudi razbijte jaja. Dodajte šećer i vanilu. Mutite mikserom dok ne dobijete mekan krem.
U drugoj posudi pasirajte spanać sa uljem dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte u jaja.
Nastavite da mutite mikserom, dodajte u malim količinama brašno (pomešano sa praškom za pecivo).
Stavite papir za pečenje u pleh, sa dnom koje se skida.
Prebacite smesu unutra. Pecite koru od spanaća za tortu u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni, proverite čačkalicom za zube. Izvadite i ostavite se ohladi.
Umutite pavlaku sa vanilom i 2 supene kašike šećera u prahu.
U drugoj posudi umutite maskarpone, kiselu pavlaku i preostali šećer. Pomešajte dve smese uz pomoć silikonske spatule.
Isecite koru na 3 jednaka dela. Sastavite tortu sa maskarponeom, ređajte koru, krem, isečene jagode.
Završite kremom i ukrasite tortu od spanaća po ukusu.
Ostavite tortu od spanaća sa maskarponeom i jagodama u frižideru na nekoliko sati.