Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina u umaku sa šampinjonima i pavlakom

Piletina u umaku sa šampinjonima i pavlakom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Piletina u umaku sa šampinjonima i pavlakom
Fotografije: Gordana Danilov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Samo još čaša ohlađenog belog vina, i savršenstvo je na stolu"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g, isečen na štapiće
  • senf - 3 kašike
  • šampinjoni - 200 g, isečeni na listiće
  • susam - 4 kašike
  • soja sos - 1 kašika
  • mesna kocka - 1 kom.
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • maslinovo ulje
  • mladi beli luk - sitno isečena pera
* merne jedinice

Način pripreme

Na suvom tiganju tostirati 1 kašiku susama, pazeći da ne pregori. Izručiti iz tiganja i ostaviti sa strane.

Isečeno meso posoliti, pobiberiti, uvaljati u senf i pržiti na zagrejanom ulju do zlatno smeđe boje. Dodati soja sos i promešati.

Doliti malo vode i dinstati 10-15 minuta da skoro sva tečnost ispari.

Izručiti sve iz tiganja i odložiti na toplo.

U isti tiganj doliti malo ulja i kada se zagreje, pržiti preostalu količinu susama da zamiriše, dodati šampinjone, promešati, naliti malo vode, dodati usitnjenu mesnu kocku, biber i dinstati oko 10 minuta.

Skloniti sa ringle umešati kiselu pavlaku i vratiti meso.

Posuti proprženim susamom i sitno isečenim mladim belim lukom.

Poslužiti uz kupus salatu sa gustim jogurtom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: