Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Piletina sa pečurkama u umaku

Piletina sa pečurkama u umaku

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Piletina sa pečurkama u umaku
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Za današnji ručak predlažemo piletinu sa pečurkama u umaku. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • batak sa karabatakom - 2 kom.
  • šampinjoni - 120 g
  • beli luk - 3 čena
  • sušeni ruzmarin - 1/4 kašičice
  • kokošija kocka - 1 kom.
  • voda - 1/2 šolje
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • senf - 1 kašika
  • maslinovo ulje
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • limunov sok - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 200 °C.

Meso oprati, posušiti papirnim ubrusima, (ako je potrebno odvojiti batak od karabatka) i posuti solju i biberom.

Pečurke obrisati i iseći na listiće. Beli luk sitno naseckati ili protisnuti.

Sušeni ruzmarin (u nedostatku svežeg), usitniti u avanu i prosejati kroz cediljku za čaj.

U činijici sjediniti u vodi razmućenu kokošiju kocku, senf, limunov sok i pavlaku za kuvanje.

Na umereno zagrejanom maslinovom ulju pržiti piletinu sa svih strana po 4-5 minuta.

Preručiti proprženo meso, a u tiganj dodati beli luk, ruzmarin i pečurke.

Kada pečurke svenu, vratiti piletinu, sipati umućeni preliv i peći u zagrejanoj rerni oko 35 – 40 minuta.

Piletinu sa pečurkama u umaku poslužiti uz pire od krompira i zelenu salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: