Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Pečen krompir u ljusci

Pečen krompir u ljusci

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Pečen krompir u ljusci
Fotografije: Veca
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
1
"Količinu krompira prilagodite svojim potrebama, jer su toliko ukusni, da će vam biti malo"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 komada
  • ulje - po potrebi
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir, sa korom, dobro oprati. Staviti na čistu kuhunjsku krpu, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se dobro osuši.

Krompir izbockati viljuškom na nekoliko mesta, premazati uljem i dobro usoliti.

Pripremljen krompir poređati u vatrostalnu posudu ili pekač obložen pek-papirom.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 60 minuta, dok kora ne bude hrskava, a nož prolazi kroz krompir.

U narodu je poznat kao krompir u kaputu. Poslužite uz neki umak. Pošto petkom postim, ovo je moj ručak uz dodatak salate.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: