Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Krompir pečen pod halogenkom

Krompir pečen pod halogenkom

PetyaPetya
Kuvar
5714280
Krompir pečen pod halogenkom
Fotografije: Petya
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Upozoravamo - toliko su ukusni, da postoji direktna opasnost od prejedanja i prepijanja s pivom"

Potrebni sastojci

  • kropmir - 1 kg
  • ulje - 2 kašike
  • začini po želji
  • biber
  • aleva paprika
  • origano
  • čubar
  • čili
  • beli luk u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Oljušten i isečen na krupnije krompir, se dobro promeša sa 2 kašika ulja, biberom, origanom i čubrom.

Razume se, možete da stavite kakve god začine (beli luk u prahu, pikantinu, alevu papriku, čili) volite ili imate.

Začinjen krompir se poređa na visoki roštilj (foliju sam odozdo stavila za brže čišćenje rerne).

Peku se 15-20 minuta na 250 stepeni i ostavljaju se 10-15 minuta pod poklopcem, pre nego što se izvade.

Ili se peku 20-25 minuta na 250 stepeni i izvade se (kod mene krompir nije okretan i od onih je sa ružičastom koricom).

Naravno, treba imati u vidu i količinu krompira i veličinu kriški prilikom određivanja vremena pečenja. Tako da može da se desi da ga povećate ili smanjite :)

Sjajni su kako za garnirung tako i za meze uz kriglu hlanog piva!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: