Način pripreme
Oljušten i isečen na krupnije krompir, se dobro promeša sa 2 kašika ulja, biberom, origanom i čubrom.
Razume se, možete da stavite kakve god začine (beli luk u prahu, pikantinu, alevu papriku, čili) volite ili imate.
Začinjen krompir se poređa na visoki roštilj (foliju sam odozdo stavila za brže čišćenje rerne).
Peku se 15-20 minuta na 250 stepeni i ostavljaju se 10-15 minuta pod poklopcem, pre nego što se izvade.
Ili se peku 20-25 minuta na 250 stepeni i izvade se (kod mene krompir nije okretan i od onih je sa ružičastom koricom).
Naravno, treba imati u vidu i količinu krompira i veličinu kriški prilikom određivanja vremena pečenja. Tako da može da se desi da ga povećate ili smanjite :)
Sjajni su kako za garnirung tako i za meze uz kriglu hlanog piva!
Nek vam je slatko!