Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Taljatele sa piletinom i pečurkama

Taljatele sa piletinom i pečurkama

Korisnik#270393Korisnik#270393
Početnik
8912
Taljatele sa piletinom i pečurkama
Fotografije: Korisnik#270393
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Specijalno za obožavaoce testenine"

Potrebni sastojci

  • taljatele - 400 g (može i neka druga testenina)
  • pileće belo meso - 300 g
  • pečurke - 450 g
  • crni luk - 2 glavice
  • pavlaka za kuvanje - 250 ml
  • malo ulja
  • so,
  • origano
  • biber
  • bosiljak - po ukusu
  • kačkavalj - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo isečemo pileće belo meso na kockice.

Šampinjone oprati i iseći na listiće.

Jednu glavicu crnog luka iseći sitno i izdinstati na malo ulja. Dodati pečurke isečene na listiće i dinstati zajedno, dok voda ne ispari. Dodati začine po ukusu.

U drugoj šerpi izdinstati na malo ulja jednu glavicu sitno iseckanog crnog luka. Dodati belo meso isečeno na kockice i ostaviti 10 minuta da se dinsta. Zatim dodati malo origana, malo soli, malo bibera (po želji).

Testeninu skuvati prema uputstvu sa kesice. Spojiti obe smese i dodati pavlaku za kuvanje. Izmešati da se smesa sjedini i probati ukus. Kada je smesa gotova, ređati u činiju.

Stavljati red testenine red fila, pa tako dok se ne utroši sav materijal. Dobro promešati da se sjedini testenina sa smesom. Možete nerendati i kačkavalja po vrhu testenine, a i pri sipanju u tanjir (po želji).

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: