Način pripreme
Očistite dobro skušu i operite je pod tekućom vodom. Ocedite ribu i isecite je na porcije.
Pospite ribu solju i ostavite da odstoji tako 10-15 minuta.
Očistite praziluk i isecite ga na krupno. Dinstajte ga kratko u zagrejanom ulju. Dodajte isečen kiseli kupus i narendanu šargarepu, mešajte dok ne omekšaju.
Nakon što se izdinstaju dodajte oprani pirinač. Čim on postane staklast, začinite smesu solju i biberom.
Sipajte oko 2 šolje vode i mešajte dok se tečnost ne usvoji. Prebacite sve u namazanu posudu za pečenje i napravite gnezda u koja se stavljaju parčići skuše.
Prelijte sa malo masnoće i sipajte još šolju vode. Pecite ukusno riblje jelo u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30-40 minuta.
Riblje jelo sa pirinčem i skušom je gotovo.