Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Ribnik»Riblje jelo sa pirinčem i skušom

Riblje jelo sa pirinčem i skušom

CharodeikataCharodeikata
Početnik
42981914
Riblje jelo sa pirinčem i skušom
Fotografije: Charodeikata
1 / 3
11/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Sjajno riblje jelo sa pirinčem i skušom - jelo, pogodno za Nikoljdan i ne samo za njega"

Potrebni sastojci

  • skuša - 2 krupne ribe
  • kiseli kupus - 1/2 tegle od 750 g
  • šaragrepa - 1 komad
  • ulje - 1/2 šolje
  • pirinač - 1 šolja
  • praziluk - 1 - 2 struka (samo beli deo)
  • aleva paprika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite dobro skušu i operite je pod tekućom vodom. Ocedite ribu i isecite je na porcije.

Pospite ribu solju i ostavite da odstoji tako 10-15 minuta.

Očistite praziluk i isecite ga na krupno. Dinstajte ga kratko u zagrejanom ulju. Dodajte isečen kiseli kupus i narendanu šargarepu, mešajte dok ne omekšaju.

Nakon što se izdinstaju dodajte oprani pirinač. Čim on postane staklast, začinite smesu solju i biberom.

Sipajte oko 2 šolje vode i mešajte dok se tečnost ne usvoji. Prebacite sve u namazanu posudu za pečenje i napravite gnezda u koja se stavljaju parčići skuše.

Prelijte sa malo masnoće i sipajte još šolju vode. Pecite ukusno riblje jelo u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30-40 minuta.

Riblje jelo sa pirinčem i skušom je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: