Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Maklube - okrenuto jelo sa pirinčem

Maklube - okrenuto jelo sa pirinčem

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3421341k106
Maklube - okrenuto jelo sa pirinčem
Fotografije: Doni Niki
1 / 2
12/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Probajte Maklube - okrenuto jelo - nešto drugačije za vaš ukus"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g (jagnjeće, teleće, pileće meso)
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • šargarepe - 3 komada
  • pečurke - 200 g
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • origano
  • peršun
  • ljuta paprika
  • ulje - 50 ml
  • voda - 1 šolja
  • pirinač - 2 šolje
  • voda - 3 šolje, topla
  • so
  • biber
  • ulje - 60 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi se zaprži meso. U njega se dodaju isečene šargarepe, luk i beli luk.

Sastojci se zaprže oko 15 minuta, nakon toga se začinjavaju. Dodaje se voda i ostavlja na slaboj vatri oko 40-45 minuta (dok meso ne omekša).

Pirinač se natopi u mlakoj i blago posoljenoj vodi 30 minuta. Opere se 3-4 puta. Ocedi se od vode i zaprži se 5 minuta u šerpi sa uljem.

Začinjava se i stavlja u šerpu sa mesom. Dodaje se voda. Ostavlja se na slaboj vatri dok pirinač ne bude gotov. Nakon toga se sklanja sa ringle i ostavlja 30 minuta.

U centar posude/tanjira se okreće šerpa. Dekoriše se peršunom.

U ovom slučaju kad sam okrenula jelo oblikovala sam ga pomoću prstena u tanjiru.

Maklube - okrenuto jelo je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: