Zapečene tikvice sa sirom

Gordana DanilovGordana Danilov
Početnik
260
218
618
15
25/02/2021
"Ako volite tikvice, evo jednog recepta za vas"
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano161
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 200°C.

Beli luk protisnuti. Gauda sir naribati a Zlatarski usitniti viljuškom.

Čeri paradajz preseći na pola.

Sjediniti beli luk, origano, morsku so i maslinovo ulje.

Tikvice prepoloviti po dužini, rasporediti ih po plehu, meso tikvice zaseći unakrst i svaku polovinu premazati mešavinom od belog luka. Posuti izdrobljenim sirom, preko njega rasporediti naribani Gauda sir i polovine čeri paradajza.

Pokriti papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni 15 minuta da tikvice omekšaju, skloniti papir i dopeći još 10-12 minuta da se sir zapeče.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar