Pikantni oslić i aromatične prezle

Gordana DanilovGordana Danilov
Početnik
254
216
607
15
01/03/2021
"Jednostavno pripremljen, a veoma ukusan obrok - prijatno!"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano109
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • oslić - 2 kom
  • maslinovo ulje
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • za premazivanje
  • crvena paprika - 2 kom., pečena
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • parmezan - 60 g, naribani
  • peršun - 2 kašike
  • ljuta tucana paprika - 1 puna kašičica
  • za posipanje
  • prezle - 120 g, domaće
  • marinirani inćuni - 4 - 5 kom.
  • beli luk - 1 čen
  • biber - sveže mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu očistiti, oprati, posušiti i filetirati.

Rernu zagrejati na 180°C.

Sve sastojke za posipanje ribe usitniti u blenderu uz par pulsiranja i preručiti.

Sve sastojke za premazivanje ribe takođe usitniti u blenderu do željene teksture.

Pleh obložiti papirom za pečenje, poprskati maslinovim uljem, posuti solju i biberom i uvaljati filete sa obe strane.

Naneti pripremljenu smesu za premaz i obilno posuti začinjenim prezlama.

Peći ribu u zagrejanoj rerni 20-25 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar