Hrskavi riblji fileti u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Hrskavi riblji fileti u rerni
Fotografije: N.Akifova
1 / 2
19/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
"Ukusni riblji fileti u rerni - nek vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • pangasius - 1 kg, ribilji fileti
  • jaje - 1 komad
  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • so - 1 kašičica
  • mladi luk - za odozgo
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo riblje filete pangasiusa, veoma pogoduju i deci jer nemaju kosti.

Operemo ih dobro, tako da se sluznica ribe opere i uvaljamo ih u kukuruzno brašno, posle razbijemo jedno jaje, posolimo i uvaljamo u umućeno jaje.

Skroz na kraju opet u kukuruzno brašno.

Ređamo u posudu za pečenje pohovanu ribu, pokrivenu papirom za pečenje i pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Serviramo ribu iz rerne toplu, posutu mladim lukom i limunom po želji.

Ja ga nisam imala kod kuće, ali uz limunhrskavi riblji fileti u rerni ispadaju bolje.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: