Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Testenina, tostirane domaće prezle i paradajz

Testenina, tostirane domaće prezle i paradajz

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Testenina, tostirane domaće prezle i paradajz
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Za idealnu romantičnu večeru je potrebno ovakvo jelo i voljena osoba"

Potrebni sastojci

  • domaće hlebne mrvice - 1/2 šolje
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • origano - sušeni
  • pasta - 300 g
  • pelat paradajz - 400 g, sa sokom
  • beli luk - 3 čena
  • maslac - 20 g
  • smeđi šećer - prstohvat
  • bosiljak - sušeni
  • peršun - sveži
* merne jedinice

Način pripreme

Pelat usitniti. Beli luk sitno naseći ili protisnuti. Peršun sitno naseckati.

Zagrejati maslinovo ulje na umerenoj vatri, dodati mrvice, posoliti ih, pobiberiti i posuti origanom.

Uz mešanje tostirati do zlatno smeđe boje i preručiti.

Na zagrejanom maslacu propržiti beli luk da zamiriši, dodati pelat sa sokom, posuti suvim bosiljkom i sveže mlevenim biberom. Kuvati na tihoj vatri oko 25-30 minuta da ispari suvišna tečnost.

Testneninu skuvati po uputstvu sa ambalaže, procediti i sačuvati pola šolje vode u kojoj se kuvala.

Oceđenu testeninu umešati u sos od paradajza i po potrebi doliti malo sačuvane vode.

Doterati ukus i poslužiti posuto tostiranim hlebnim mrvicama i sitno sečenim peršunovim listom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: