Način pripreme
U dublju posudu usuti brašno, dodati suvi kvasac, šećer i izmešati. Zatim, uliti mlako mleko, ulje, posoliti, umešati jaje i zamesiti testo. Testo pouljiti sa obe strane, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji sat vremena.
Nadošlo testo podeliti na 9 delova, formirati jufke i svaku razviti oklagijom na veličinu tanjira. Staviti koru, naneti rendani maslac, preklopiti drugom korom i premazati kiselom pavlakom. Tako naizmenično ređati i premazivati 8 kora.
Staviti devetu koru, ali ne mazati je. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 20 minuta.
Oklagijim razviti u veliki krug. Seći na trouglove i uviti kiflice.
Kiflice poređati u pleh obložen pek-papirom. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
Gotove kiflice izvaditi iz rerne i na svaku staviti po kockicu maslaca.
Domaće kiflice sa kiselom pavlakom ostaviti da se prohlade, servirati i poslužiti.
Probajte, prijatno!