Način pripreme
Za testo: U dublju posudu usuti polovinu brašna, dodati suvi pekarski kvasac, so i izmešati.
Usuri mlaku vodu, jogurt, kiselu pavlaku, razmćeno jaje i belance, šećer, vanilin šećer i, uz postepeno dodavanje ostatka brašna, zamesiti testo.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe.
Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i premesiti. Razviti oklagijom u veliki krug i iseći na trouglove. Na svaki trougao naneti po 1 kašičicu džema. Uviti kiflice i poređati u pleh obložen pek-papirom.
Tada uključiti rernu i dobro je zagrejati na 250 stepeni.
Kiselu pavlaku i žumance razmutitu viljuškom i premazati kiflice.
Peći na 180 stepeni 25 minuta.
Gotove kiflice izvaditi iz rerne, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade.
Slatke kflice uvaljati u šećer u prahu, servirati i poslužiti.
Savet: Kiflice možete nadevati džemom, pekmezom, marmeladom ili kremom-po želji.
Uživajte!