Slatke kiflice sa kiselom pavlakom

VecaVeca
Kuvar
447
62
2k
36
4
28/12/2020
"Nestanu sa stola čim ih servirate - to je naše iskustvo"
Priprema55 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano299
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • jogurt - 180 g
  • voda - 250 ml
  • kisela pavlaka - 100 g
  • suvi pekarski kvasac - 1 kesica(10 g)
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • jaja - 1 komad
  • belanca - 1 komad
  • brašno - 800 g
  • Za nadev
  • džem - po potrebi
  • Za premazivanje
  • kisela pavlaka - 80 g
  • žumanca - 1 komad
  • Za valjanje pečenih kiflica
  • šećer u prahu - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: U dublju posudu usuti polovinu brašna, dodati suvi pekarski kvasac, so i izmešati.

Usuri mlaku vodu, jogurt, kiselu pavlaku, razmćeno jaje i belance, šećer, vanilin šećer i, uz postepeno dodavanje ostatka brašna, zamesiti testo.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe.

Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i premesiti. Razviti oklagijom u veliki krug i iseći na trouglove. Na svaki trougao naneti po 1 kašičicu džema. Uviti kiflice i poređati u pleh obložen pek-papirom.

Tada uključiti rernu i dobro je zagrejati na 250 stepeni.

Kiselu pavlaku i žumance razmutitu viljuškom i premazati kiflice.

Peći na 180 stepeni 25 minuta.

Gotove kiflice izvaditi iz rerne, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade.

Slatke kflice uvaljati u šećer u prahu, servirati i poslužiti.

Savet: Kiflice možete nadevati džemom, pekmezom, marmeladom ili kremom-po želji.

Uživajte!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar