Način pripreme
Rerna - 180 stepeni.
Dva ravna pleha, obložena papirom za pečenje.
Sveži kvasac rastvorite u 150 ml toplog mleka i medom. Ostavite da nadođe.
Napravite udubljenje u brašnu i sipajte nadošao kvasac, jaje, kiselu pavlaku, rastopljeni maslac i preostalo toplo mleko.
Zamesite glatko testo, oblikujte loptu i ostavite u maslacem namazanoj posudi da nadođe.
Nadošlo testo podelite na 2 jednaka dela, a svaki deo podelite na lopte jednake veličine, oko 70 g jedna.
Svaku loptu razvucite oklagijom u elipsast oblik i napravite proreze u donjem delu, nemojte ići do kraja. U drugi kraj stavite nadev po izboru i uvijte u čvrst rolat.
Kiflice poređajte u pleh, na rastojanju jedna od druge i ostavite da nadođe ponovo oko 20-30 minuta.
Namažite jajetom, pomešanim sa 1 supenom kašikom vode, i pospite susamom.
Pecite na 180 stepeni oko 15-20 minuta.
Napomena: Za nadev sam koristila komade čedar sira i italijansku salamu Mortadelu.
Po izboru možete staviti nadev od slatkog ili čokolade.
Ako koristite suvi kvasac, nije potrebno prethodno da se smesa prethodno aktivira.
Kiflice su pravljene isključivo mikserom.