bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice sa kiselom pavlakom

Kiflice sa kiselom pavlakom

Kiflice sa kiselom pavlakom
Fotografije: marcheva14
1 / 7
08/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije20
"Tuce kiflica za nas, a za vas - proveren recept za neverovatno ukusne kiflice"

Potrebni sastojci

  • brašno - 650 g, belo
  • sveži kvasac - 21 g ili suv 7 g
  • med - 1 supena kašika
  • so - 1/2 kašičice
  • kisela pavlaka - 200 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • jaja - 1 komad
  • maslac - 50 g, rastopljen
  • žumance - za premazivanje + 1 supena kašika vode
  • susam - za posipanje
  • nadev - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni.

Dva ravna pleha, obložena papirom za pečenje.

Sveži kvasac rastvorite u 150 ml toplog mleka i medom. Ostavite da nadođe.

Napravite udubljenje u brašnu i sipajte nadošao kvasac, jaje, kiselu pavlaku, rastopljeni maslac i preostalo toplo mleko.

Zamesite glatko testo, oblikujte loptu i ostavite u maslacem namazanoj posudi da nadođe.

Nadošlo testo podelite na 2 jednaka dela, a svaki deo podelite na lopte jednake veličine, oko 70 g jedna.

Svaku loptu razvucite oklagijom u elipsast oblik i napravite proreze u donjem delu, nemojte ići do kraja. U drugi kraj stavite nadev po izboru i uvijte u čvrst rolat.

Kiflice poređajte u pleh, na rastojanju jedna od druge i ostavite da nadođe ponovo oko 20-30 minuta.

Namažite jajetom, pomešanim sa 1 supenom kašikom vode, i pospite susamom.

Pecite na 180 stepeni oko 15-20 minuta.

Napomena: Za nadev sam koristila komade čedar sira i italijansku salamu Mortadelu.

Po izboru možete staviti nadev od slatkog ili čokolade.

Ako koristite suvi kvasac, nije potrebno prethodno da se smesa prethodno aktivira.

Kiflice su pravljene isključivo mikserom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: