Svinjske pihtije sa kuvanim jajima

Svinjske pihtije sa kuvanim jajima

17/03/2021
"Nešto veoma zanimljivo, što možda niste probali - svinjske pihtije sa kuvanim jajima"
Priprema60 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno240 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano66
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske noge - 4 komada
  • svinjski jezik - 1 komad
  • svinjske uši - 2 komada
  • svinjsko meso - 500 g, šareno
  • lovorov list
  • biber - zena
  • jaja - 6 komada
  • peršun
  • beli luk
  • sirće
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku šerpu stavljamo noge, jezik, uši, meso, lovorov list, biber i kuvamo na tihoj vatri dok ne bude gotovo.

Izvadimo sastojke, jezik oljuštimo, odvojimo od kostiju tamo gde ima kostiju, ostalo isečemo.

Bujon proceidmo, začinimo solju, belim lukom i sirćetom.

U posudu stavljamo kuvana jaja, dodajemo sitno iseckan peršun, iskidano meso i prelivamo bujonom svinjske pihtije.

Ostavljamo u frižideru da se želiraju svinjske pihtije sa kuvanim jajima nekoliko sati pre konzumiranja.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar