Način pripreme
1. Stavite jaja u hladnu vodu i stavite na vatru da se kuvaju 6-8 minuta, merite od trenutka kad provri. Ostavila sam namerno da budu rovita, da bi namaz bio kremast.
32. Ostavite ispod tekuće vode da se prekine proces kuvanja i da se brže ohlade, nakon toga oljuštite.
3. Stavite u blender plavi sir, krem sir, ceđeno mleko (ako je domaće ovčije, ono je gusto i ne cedi se). Dodajte kuvana jaja - prepolovljena ili isečena na četvrtine, mirođiju i biber.
4. Sameljite još malo dok ne dobijete gladak namaz. Ako se zalepi po ivicama i nije dovoljno fin, izvadite noževe i ponovite koliko je potrebno da dobijete glatku i gustu konsistenciju.
5. Probajte namaz i ako je jak (zavisi od vrste plavog sira) stavite još malo krem sira da promenite ukus. Takođe možete dodati začine po izboru ili dodati so.
6. Servirajte ukusni namaz od jaja sa plavim sirom sa prepečenim krekerima ili kao nadev za volovane i slane korpice.
Ukrasite sa svežim rotkvicama za svežinu.
Prijatno!