Način pripreme
Očistimo pečurke, isečemo na četvrtine i stavljamo u blender.
Prelivamo sokom od limuna da sačuvaju boju i meljemo na krupnije mrvice.
Luk sečemo na sitne kocke i sotiramo u maslacu. Začinimo masnoću sa celim čenom belog luka, majčinom dušicom i lovoovim listom.
Nakon što alkohol ispari dodajemo u njega mrvice od pečuraka. Pržimo lagano, nakon toga prelivamo bujonom od pečuraka.
Kuvamo na srednjeoj temperaturi oko 15 minuta.
Vadimo lovorov list i čen belog luka i sipamo pavlaku.
Krem čorbu od pečuraka stavljamo da se krčka na tihoj vatri još 10 minuta.
U posudi izgnječimo viljuškom sir i pomešamo sa delom bujona iz čorbe.
Vraćamo smesu u šerpu, Serviramo čorbu toplu, ukrašenu sa kriškom limuna i posutu svežom majčinom dušicom.
Pogledajte takođe kako da napravite čorbu od pečuraka sa pirinčem ili savršenu čorbu od pečuraka sa vrganjem.