Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Jelo od leblebija i dimljene slanine

Jelo od leblebija i dimljene slanine

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
2674271652
Jelo od leblebija i dimljene slanine
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 2
18/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Jednostavno jelo sa leblebijama i slaninom - za zauzete domaćice"

Potrebni sastojci

  • slanina - 200 g, dimljena
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 struk
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • lovorov list - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • leblebije - 300 g, kuvane
  • zelje - 150 g (spanać)
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Recepti sa leblebijama su uvek dobra ideja, posebno ako u njima ima i šargarepe!

Slaninu isecite i propržite u maslinovom ulju. Izvadite iz masnoće.

U istoj masnoći dinstajte sitno iseckani luk i šargarepu. Nakon što povrće omekša začinite celerom, majčinom dušicom i lovorovim listom.

Dodajte slaninu i jelo pospite alevom paprikom.

Dodajte leblebije i prelijte sa 150 ml mlake vode.

Jelo sa leblebijama kuvajte 2-3 minuta i dodajte isečeno zelje (spanać).

Jelo od leblebija i dimljene slanine je gotovo, nakon što se zelje (spanać) popari.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: