Način pripreme
Isecite luk i šargarepe na sitno.
Izdinstajte ih u ulju zajedno sa malo soli i vode. Čim luk omekša dodajte paradajz, prethodno oljušten i isečen na kocke. Kuvajte na slaboj ringli nekoliko minuta, dok tečnost od paradajza ne ispari, mešajući povremeno. Dodajte paprike, brašno i sve začine i mešajte. Ako volite pikantna jela dodajte i ljuti čili ili jednu ljutu papriku.
Sipajte vodu iu konzerve leblebija i operite ih pod tekućom vodom.
Dodajte u njega u jelo. Sipajte oko litar vruće vode i ostavite da se krčka na ringli oko 30 minuta.
Isecite slaninu na tanke lente i zapržite je dok ne postane zlatasta. Dodajte u janiju sa leblebijama i sklonite sa ringle.
Pre nego što servirajte janiju od leblebija sa slaninom pospite isečenim svežim peršunom.
Prijatno!